Sorularınız için : tretwinning@gmail.com
etwinning-cok-tarafli-irtibat-seminerleri-ispanya-ve-fransada-tamamlandi

eTwinning faaliyeti 2021 yılı çalışma planı kapsamında 11-13 Kasım 2021 tarihlerinde İspanya’da, 19-21 Kasım 2021 tarihlerinde ise Fransa’da Çok taraflı İrtibat Seminerleri düzenlendi.

11-13 Kasım 2021 tarihlerinde İspanya’nın Madrid şehrinde “VET: From Students To Professionals Skills For Media Literacy (Meslek Liselerine Yönelik: Öğrencilerden Profesyonellere Medya Okuryazarlığı Becerileri)” konulu Çok Taraflı İrtibat Semineri gerçekleştirildi. Seminere Ulusal Destek Servisinden Ertan KOCABAŞ ile Meslek Lisesi Öğretmenleri; Haluk YAZGAN (Bursa), Meltem AKDENİZ (Yalova), Özkan YETKİN (Erzurum) ve Özlem AKIN (Mersin) katılım sağladı. İspanya Ulusal Destek Servisi tarafından organize edilen seminere Çek Cumhuriyeti, Slovakya, Hırvatistan, Slovenya, Güney Kıbrıs, İspanya ve Türkiye’den olmak üzere toplam 40 öğretmen yer almıştır. 3 gün boyunca Medya Okuryazarlığı Viral Ortamlarda Öğretme ve Öğrenme, Mesleki Eğitimin mevcut durumu ve gelecek vizyonu, Erasmus+ ve VET başlıklı sunumlar yapılırken öğretmenlerin proje fikirlerini sunmaları, fikirlere katkı sağlamaları, meslek lisesi öğrencilerine yönelik hangi projelerin yapılabileceği ve uygulanabileceği konularında bilgi alışverişi yapabilecekleri atölye ve oturumlara yer verilmiştir. Farklı ülkelerden katılım sağlayan meslek lisesi öğretmenleri ile eTwinning.net portalında proje oluşturularak seminer sonlandırılmıştır.

19-21 Kasım 2021 tarihlerinde Fransa’nın Paris şehrinde “Misinformation about Climate Change” adlı eTwinning Çok Taraflı İrtibat seminerine 10 öğretmen 1 Ulusal Destek Servisi görevlisi olmak üzere toplamda 11 kişi katılım sağlamıştır. Fransız Ulusal Destek Servisi tarafından organize edilen seminerde Belçika, Fransa, Hırvatistan, Güney Kıbrıs, Polonya, Portekiz, İspanya ve Türkiye’den olmak üzere toplamda 60 öğretmen yer almıştır. eTwinning nedir? Twinspace kullanımı, Proje yürütme hakkında kısa bilgi ve örnek proje sunumlarından sonra katılımcıların bir araya gelmesine ve yeni projeler başlatmasına olanak verilmiştir.
Ayrıca seminerde, eğitimde işbirliği çerçevesini ortaya koyan “Avrupa Eğitim Alanı Kurulması ve sonraki döneme (2021-2030) yönelik Eğitim ve Öğretimde Avrupa İşbirliği Stratejik Çerçevesine Dair Konsey İlke Kararı” gereği önemi vurgulanan 5 stratejik öncelikten özellikle 3’ü Paris Çok Taraflı İrtibat Seminerinde gerçekleşmiştir. Bunlar:

• Hayat Boyu Öğrenme ve hareketliliği herkes için bir gerçekliğe dönüştürmek,
• Öğretmenlik mesleğinde yetkinlikleri ve motivasyonu artırmak,
• Yeşil ve dijital dönüşümü eğitim yoluyla desteklemek.
Bu seminere ülkemizi temsilen eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisinden Turan GÖRE ile Dilek AYDIN, Emine YILDIZ DİCLE, Filiz YÜKSEKBAŞ , Gülay YAZMAN, Murat ÇELİK, Nilay DOKUR, Özge İNCE, Özlem ÇUKURLU AYDIN, Sema YAYLAÇEŞME DİKEN ve Yasemin SÜREN ÖZGÜR katılım sağlamışlardır.