Sorularınız için : tretwinning@gmail.com

Nasıl Ortak Bulunur?

eTwinning projeleri iki farklı okuldan öğretmen ile başlatabilir. Bu yüzden proje başlatmak için mutlaka ortak bulmanız gerekli. Eğer var olan bir projeye dahil olacaksanız da, proje yöneticilerinin öncelikle sizi bağlantı listelerine eklemeleri gerekli.  Ortak bulma ülkemiz öğretmenlerinin eTwinning projelerine başlarken en çok zorlandıkları kısım. Aslında profiliniz doğru şekilde oluşturulduğunda ve doğru şekilde ortak arandığında ortak bulmak zor değildir. eTwinning Live’da ortak bulma için aşağıdaki sunuma bakınız.

Bazen ortak bulma konusunda aşırı ısrarcı olmak etik ihlallere yol açabilmektedir. Mesela aynı ortak bulma mesajını hiç değiştirmeden yüzlerce kişiye göndermek ya da bir kişiye artarda onlarca mesaj göndermek, internet etiğine aykırı davranışlardır. Ayrıca eTwinning Live’ın ortak bulma amacına yönelik olarak hazırlanmamış olan, gruplar, forumlar gibi bölümlerinde ortak bulma mesajları atmak ta doğru değildir. Ortak bulmanızı kolaylaştırmak için hazırlanmış “Ortak Bulma Kılavuzu” kitapçığı size yardımı olabilecek öneriler içermektedir.

Ortak Bulmanın Diğer Yolları?

eTwinning Live’da bulunan “Ortak Bulma Forumları” sekmesi ortak bulmada en yaygın kullanılan yoldur. Ortak Bulma Forumları yaş grupları, eTeinning Plus ve Erasmus+ başlıklarına ayrılmıştır. Burada öğretmenler kendi öğrencilerinin yaş gruplarına uygun bölümlere giderek farklı öğretmenlerle fikir alış verişinde bulunabilir, proje fikirlerini sunabilirler. Forumlardan öğrencilerinizin yaş grubuna uygun olana girip, doğrudan proje fikrinize ortak arayabilirsiniz. Projesine ortak arayan diğer öğretmenlere mesaj bırakabilirsiniz.

Bunların yanı sıra;

  • Merkezi Destek Servisi’nin düzenlediği, çevrim içi eğitimler gibi etkinliklere katılmak. Yakın zamanda gerçekleşecek çevrim içi öğrenme olayları eTwinning Live ana sayfasında “Mesleki Gelişim” başlığı altında listelenmektedir.
  • Farklı ülkelerde gerçekleşen irtibat semineri ya da kişisel gelişim çalıştaylarına katılmak. Bu tür seminerlere katılım Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından finanse edilmektedir. Ancak bütçe az sayıda öğretmenin katılımına imkan sağlayabilmektedir.
  • Ulusal Destek Servisi’nin düzenlediği çevrim içi ya da yüz yüze irtibat seminerlerine katılmak.

Başkaları ortak ararken sizin profilinizde belirttiğiniz bilgileri göreceklerdir. Bu yüzden profilinizin tercihen İngilizce olarak, sizi ve proje beklentilerinizi en iyi yansıtacak şekilde yazılmış olması önemlidir. Ayrıca bir profil resminizin olması ortak bulmanızı kolaylaştıracaktır.