81 ilde yürütülen eTwinning Faaliyetinin öğretmen eğitimlerinden sorumlu il koordinatörlerinin yerel ve bölgesel düzeyde yaptıkları 1.513 etkinlik ile 34.397 öğrenciye, 471.749 öğretmene, 34.973 okul yöneticisine ve 238 İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde görevli yöneticilere eğitim imkanı sunarak 227 okulu ziyaret gerçekleştirmiş ve 3.936 öğretmen, 410 okul yöneticisi ve 36 İl MEM’de görevli yöneticilere ulaşmışlardır. Ayrıca 274 bilgilendirme toplantısı gerçekleştirerek 13.604 öğretmene, 1.350 okul yöneticisine ve 145 İl MEM’de görevli yöneticilere ulaşılmıştır.
Ayrıca eTwinning Türkiye Ulusal Destek Servisi tarafından birçok akademisyen ve uzmanın katılımıyla 160’tan fazla webinar düzenlenerek 100 binden fazla öğretmene eğitim verilmiştir. Bu eğitimlerde, eTwinning, yapay zekâ, uzaktan eğitim, internet güvenliği ve etiği, kodlama, web 2.0 araçları, oyunlaştırma gibi eğitimde teknoloji kullanımına yönelik konuların yanı sıra, yabancı dilde eğitim, girişimcilik, eğitim tarihi, okul öncesi eğitim, oyunla öğrenme, astronomi, felsefe, nörobilim, drama, proje tabanlı öğrenme, mesleki eğitim ve kişisel gelişim gibi pek çok konu başlığı üzerinde durulmuştur. Ayrıca, MOOC (Kitlesel Açık Çevrimiçi Kurslar) tabanlı eğitimler ile 61 Türkçe 23 İngilizce kurs ile 2020 yılında 250 binden fazla öğretmenin bu eğitimlerden dijital sertifika alması sağlanmıştır. Bu kursların içinde eTwinning faaliyetine özgü eğitimlerin dışında, kodlama, internet güvenliği, artırılmış gerçeklik, ters yüz öğrenme, dijital vatandaşlık, mobil uygulamalar ve eğitimde teknoloji entegrasyonu gibi konuları içeren eğitimler en çok rağbet edilen kurslar olmuştur.
Uzaktan eğitim sürecinde Future Classroom Lab Projesi (Geleceğin Sınıfını Tasarlama) Mesleki Gelişim Çalışmaları ve Designing Future Innovative Learning Spaces- DESIGN FILS ve NOVIGADO projeleri kapsamında düzenlenen çevrimiçi öğrenme etkinliklerine 8.698 öğretmen katılım sağlamıştır. Çevrimiçi öğrenme etkinlikleri MOOC ve webinar olarak düzenlenmiş olup etkinlikler okullarda esnek öğrenme alanlarını tasarlama, öğrenme alanlarına göre web 2.0 araçlarının kullanımı, yenilikçi pedagojik yaklaşımlar ve yapay zekanın eğitimde uygulamaları gibi eğitimler gerçekleşmiştir.
Scientix Projesinin 4. Fazı kapsamında öğretmenlerimizi STEM Eğitimi konusunda bilgilendirmek amacıyla Scientix Projesi ve STEM Eğitimi konulu video konferanslar gerçekleştirilmiştir. 2020 yılının başından itibaren bu güne kadar öğretmenlerimize yönelik STEM Eğitimi konulu 49 video konferans düzenlenmiştir. Bu video konferanslara katılan öğretmenlerimizin sayısı yaklaşık 4.227 olmuştur.
* Bir Öğretmen birden fazla eğitim olanağından faydalanmıştır.